![Orzotto alla marinara Orzotto alla marinara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F3A488C-7276-429A-988D-3E3880B4DC79/Derivates/EC820FDC-409C-473B-A0DE-A2ADEFE9693A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pesce misto per zuppa surgelato (cozze, vongole, seppioline,...), decongelato
- 320 g di orzo perlato (cottura 12 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 100 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1085.4 kJ / 259.3 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 585.8 mg
Alternatywne przepisy
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1j
Insalata di grano saraceno e gamberetti
40min
Riso venere ai profumi d'Oriente
1 Std. 30 Min
Farro alle carote con frittata
50min
Orzotto ai funghi porcini
30min
Stufato di manzo con purè di patate e carote
1 Std. 30 Min
Conchiglie risottate al ragù di mare e lime
40min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30min
Insalata di riso, polpo e limone
1 Std. 30 Min
Farro con seppie e verdure
35min
Insalata di riso con gamberi e verdure
1j
Insalata di riso nero con gamberi, pomodorini e mango
1h 20min