Tagliatelle di mais e riso con gamberi e pesto di zucchine (senza glutine)

Tagliatelle di mais e riso con gamberi e pesto di zucchine (senza glutine)

4.7 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno a metà
  • 50 g di mandorle pelate
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 150 g di zucchine a rondelle
  • 30 g di latte
  • 5 g di sale
  • ½ cucchiaino di zenzero in polvere
  • 20 code di gambero sgusciate e pulite
  • 400 g di tagliatelle di riso e mais
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
  • 4 pomodori ciliegino per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 615 kcal / 2573 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 80.9 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...