![Salsa carciofi e fagioli Salsa carciofi e fagioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/108833.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cuori di carciofo sott'olio, ben sgocciolati
- 1 spicchio di aglio
- 225 g di fagioli bianchi di Spagna, ben scolati
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 115 g di yogurt naturale bianco, non zuccherato
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cipolle e timo
1h
Composta di castagne, pere e vaniglia
35min
Blinis al pepe con crema di carciofi
1h
Zucca Acorn gratinata
2h
Salsa ai porri caramellati
30min
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
1h 30min
Salsa ricotta, basilico e miele
15min
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20min
Penne con crema di limone e carciofi
30min
Salsa al sedano (vegan)
15min
Salsa melanzane e mandorle
25min
Gnocchi con pesto di sedano e erbe aromatiche
1 godz. 40 min