Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cuori di carciofo sott'olio, ben sgocciolati
- 1 spicchio di aglio
- 225 g di fagioli bianchi di Spagna, ben scolati
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 115 g di yogurt naturale bianco, non zuccherato
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sarde in saor
25 godz.
Carciofi in agrodolce
30 分钟
Vellutata ai baccelli di piselli
35min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 分钟
Vellutata di castagne e pastinaca
1h
Yogurt liquido al caffé
10h 50min
Asparagi in conserva
1小时 30 分钟
Blinis al pepe con crema di carciofi
1h
Salsa melanzane e mandorle
25min
Polenta bianca con carciofi
1小时 30 分钟
Quiche di spinaci e arance di Sicilia
45min
Risotto ai carciofi e bottarga
40min