![Sformatini al cotechino Sformatini al cotechino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7529c74b-0d1a-458f-84df-088844674019/Derivates/645e603d-d60c-420f-b011-8690bdf8cb66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 30 g di scalogno
- 130 g di cotechino precotto, senza pelle, a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35min
Cotechino in crosta di purè
1h 30min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3 godz.
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Soufflé alla salsiccia e zucca
1h 30min
Sformatini ai porri
55min
Flan di carote
50min
Flan al salmone affumicato
45min
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min