Wersje kompatybilne
Gnocchi alla romana alla curcuma con gamberi al curry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di curcuma in polvere
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
Condimento
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di code di gambero fresche, sgusciate e pulite
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di curry in polvere
- 200 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla barbabietola e bacon croccante
35 Min
Spatzle agli spinaci
1h
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10min
Fajitas integrali con avanzi di pollo arrosto
1 godz. 20 min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10min
Salsa alle castagne
45 Min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Risotto asparagi e fragole
35 Min
Risotto funghi e mirtilli
35 Min
Spatzle con salmone e zafferano
40 Min