Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi

Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi

3.5 30 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

Involtini di verza al miglio
  • 250 g di chicchi di miglio
    250 g di bulgur
  • 1200 g di acqua
  • 6 - 12 foglie di cavolo verza (6 grandi o 12 piccole)
  • 180 g di cipolla a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 200 g di funghi freschi (tipo champignon, prataioli o shiitake)
  • 20 g di burro
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
  • ½ - ¾ cucchiaino di pepe bianco macinato
Salsa ai funghi
  • 30 g di burro
  • 80 g di panna (35% di grassi)
  • ½ - ¾ cucchiaino di sale
  • ¼ - ½ cucchiaino di pepe bianco macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 283 kcal / 1185 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...