Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di mais bianca bramata
- 750 g di acqua
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 1 spicchio di aglio
- 4 carciofi, puliti e a fettine
- 1 pizzico di sale
- 70 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1471.7 kJ / 351.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 606 mg
Alternatywne przepisy
Pane injera
8h 30min
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30 min
Clafoutis di prugne (TM6)
Brak ocen
Polenta di grano saraceno
1 godz.
Salsa carciofi e fagioli
1sa 10 dk
Canapè con patè di asparagi
5h 30min
Crostini con crema di avocado e daikon
20min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Topinambur alla menta sottovuoto
2sa 10 dk
Farina di grano
10 dk
Marinatura per la selvaggina
20min
Risotto ai carciofi e bottarga
40min