Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di mais bianca bramata
- 750 g di acqua
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 1 spicchio di aglio
- 4 carciofi, puliti e a fettine
- 1 pizzico di sale
- 70 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1471.7 kJ / 351.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 606 mg
Alternatywne przepisy
Rabaton
1 Std.
Minestra di castagne
1h 40min
Cappon magro
4j 30 menit
Pane alle castagne
4h
Praline di castagne
2 godz. 40 min
Crauti
96 Std.
Seppioline coi piselli a Cottura Lenta con polenta
6 godz. 20 min
Mini bonet
2 Std.
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Sformatini di verza e mortadella
1 Std. 30 Min
Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
1h 55 phút
Polenta al formaggio
1 Std.