Wersje kompatybilne
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate, pelate e a fette (5 mm circa)
- 1 pizzico di sale
- 600 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 Min
Patate lesse
40 Min
Patate e fagiolini al pesto
35 Min
Contorno di spinaci
25min
Spinaci al burro
30 Min
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40 Min
Patate novelle al burro e erbe
50 Min
Carote tiepide alla salvia
35 Min
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15min
Zucca con condimento di guanciale al balsamico a Cottura Lenta
4h 30 min
Contorno di zucchine e carote con formaggio
20 Min
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 Min