![Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00A179A7-5959-4972-ACCD-1462A1273618/Derivates/0be6d247-646e-4523-883a-7268cc472654.jpg)
Wersje kompatybilne
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate, pelate e a fette (5 mm circa)
- 1 pizzico di sale
- 600 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate novelle al burro e erbe
50 min
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15 Min
Finocchi alla valdostana
40 Min
Melanzane grigliate con emulsione e salsa allo yougurt
35 min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 Min
Pollo al limone con asparagi verdi
35 min
Carote tiepide alla salvia
35 min
Patate in salsa piccante
45 Min
Contorno di zucchine e carote con formaggio
20 Min
Melanzane alla pizzaiola
1 godz. 10 min
Spinaci al burro
30 Min
Frittata alle zucchine
40 Min