Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa in quarti
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 1 cucchiaini rasi di semi di finocchio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pancetta affumicata
- 1 cucchiaino di sale
- 280 g di fave secche spezzate, ammollate in acqua per il tempo indicato sulla confezione
- 200 g di passata di pomodoro
- 800 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2008 kJ / 480 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1小时 30 分钟
Zuppa di patate e carciofi
1h
Ceci in umido
1小时 30 分钟
Fagioli in umido
1小时 30 分钟
Piselli in umido
1小时 10 分钟
Fagioli rossi in umido
1 godz. 20 min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45min
Zuppa di fave
50 分钟
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Fagioli alla veneta
1小时 30 分钟
Fave al guanciale
35min