![Fave in umido Fave in umido](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E46B7043-5DA3-47ED-BC20-3A1DAB4D61E0/Derivates/D440741B-65EB-4953-82D4-0A0CC032A886.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa in quarti
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 1 cucchiaini rasi di semi di finocchio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di pancetta affumicata
- 1 cucchiaino di sale
- 280 g di fave secche spezzate, ammollate in acqua per il tempo indicato sulla confezione
- 200 g di passata di pomodoro
- 800 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2008 kJ / 480 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fave al guanciale
35min
Zuppa di fave
50 Min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 Min
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Zuppa di bietole
35min
Cavati con le fave
13h 20 min
Fagioli rossi in umido
1 Std. 20 Min
Crema di fave al finocchietto
50 Min
Piselli in umido
1 Std. 10 Min
Fagioli in umido
1h 30min
Lenticchie in umido
1h 30min
Ceci in umido
1h 30min