Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle bianche a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, intero e lavato
- 1 foglia di alloro fresca
- 2 cucchiaini di sale
- 1100 g di acqua
- 4 carciofi, puliti e in ottavi
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1h 30 min.
Ceci in umido
1h 30 min.
Fagioli in umido
1h 30 min.
Zuppa di bietole
35min
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50 min.
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 min.
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Zuppa di carciofi
35min
Fave al guanciale
35min
Pancotto con cime di rape
40 min.
Fave in umido
1h
Cavati con le fave
13h 20 min.