Zuppa di patate e carciofi
TM31 TM5 TM6

Zuppa di patate e carciofi

4.4 (67 ocen)

Składniki

  • 100 g di cipolle bianche a pezzi
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, intero e lavato
  • 1 foglia di alloro fresca
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1100 g di acqua
  • 4 carciofi, puliti e in ottavi
  • 500 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
711 kJ / 170 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy