
Urządzenia i Akcesoria
Nachos z chili i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
200 g nachos
-
150 g sera cheddar pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
160 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta goździków, mielonych
-
1 łyżeczka chili, mielonego
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
15 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482.3 kcal /
2018.1 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
30.7 g
Węglowodany
34.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
801.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Guacamole
15 min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 godz. 5 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Shakshuka na Varomie
35 min