
Urządzenia i Akcesoria
Lekka lasagne z cukinią
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
2 cukinie (ok. 500 g)
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g mozzarelli, light (0,5 kulki)
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
125 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
5 g oleju
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki mączki chleba świętojańskiego (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie serka wiejskiego (200 g), z ziołami, odsączonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378 kcal /
1512 kJ
Białko
45.5 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
18.5 g
Błonnik
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Scones z camembertem
45 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Frittata z cukinią
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Zapiekanka jaglana z kurczakiem i marchewką
1 godz.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min