Lekka lasagne z cukinią

Lekka lasagne z cukinią

4.0 686 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

  • 2 cukinie (ok. 500 g)
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g mozzarelli, light (0,5 kulki)
  • 70 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 125 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 5 g oleju
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki mączki chleba świętojańskiego (patrz wskazówka)
    2 łyżeczki gumy guar, (patrz wskazówka)
  • 1 opakowanie serka wiejskiego (200 g), z ziołami, odsączonego
    1 opakowanie serka wiejskiego, (200 g), odsączonego, wymieszanego z 2 łyżkami rozdrobnionych ziół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 378 kcal / 1512 kJ
Białko 45.5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...