Gnocchi al pesto di broccoli e basilico di Mattia Poggi

Gnocchi al pesto di broccoli e basilico di Mattia Poggi

3.7 19 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 1000 g di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 uovo (da 60 g circa) (vedere consigli)
  • 15 g di sale
  • farina di riso q.b.
Pesto di broccoli e basilico
  • 550 g di acqua
  • 600 g di cimette di broccolo lavate e asciugate (peso netto)
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di pecorino sardo a pezzi (2-3 cm)
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di zenzero grattugiato
  • 20 g di foglie di basilico fresche lavate e asciugate
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 50 g di pinoli sgusciati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 572.2 kcal / 2393.8 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 72.1 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 1221.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...