Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 160 g de lait
- 30 g d'huile de tournesol
- 3 œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 50 g de moutarde à l'ancienne
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 saucisse de Morteau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1451.9 kJ / 348.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 187.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin au lard
2u. 25min
Croque flammekueche
55 min
Friands au boudin blanc et échalotes
2h
Quiche lorraine façon gâteau magique
1h 20 min
Strudel à la saucisse et aux raisins
1u. 50min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 min
Couronne-cake au lard fumé
1h 30min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1h 55min
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1h 45 min
Saucisse de morteau briochée
5 Std. 25 Min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1h 20 min
Cake pomme-lardons
1h 10 min