
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 crottins de Chavignol coupés en quatre
- 150 g de jambon de Bayonne coupé en morceaux
- 90 g de tomates confites à l'huile
- 80 g de beurre et un peu pour les moules
- 250 g de farine de blé et un peu pour les moules
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 4 œufs
- 50 g d'huile d'arachide
- 60 g de moutarde à l'ancienne
- 45 g de concentré de tomate
- 200 g de lait
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 198.8 kcal / 828.8 kJ
- Białko
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Błonnik
- 1 g