
Wersje kompatybilne
Février - Saucisses à la vapeur de noilly prat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g de beurre doux
- 100 g de vermouth type Noilly Prat®
- 300 g d'eau
- 40 g de moutarde à l'ancienne
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de pommes de terre coupées en rondelles
- 400 g de chou frisé coupé en chiffonnade
-
2
saucisses de Morteau
lub 2 saucissons à cuire - 100 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kcal / 2611 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 4 g