Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de comté, en morceaux
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, en morceaux
- 50 g d'eau
- du sel
- 3 c. à soupe de moutarde forte
- 3 tomates allongées, type roma, en rondelles
- 2 c. à soupe d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 339 kJ / 81 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2h 50min
Miniquiches lorraines
55min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Pain hérisson au pesto de tomates
16 godz.
Palmiers feuilletés au fromage
1u. 45min
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min
Cannelés au jambon
13 Std.