Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de maroilles, sans la croûte, en morceaux
- 110 g d'oignon, coupé en 4
- 1 endive, coupée en 4
- 180 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- ½ cube de bouillon de volaille
- 500 g d'escalopes de poulet (4)
- 4 endives
- 40 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 343 kcal / 1443 kJ / 343 kcal
- Białko
- 43 g / 43 g
- Węglowodany
- 9 g / 9 g
- Tłuszcz
- 11 g / 11 g
Alternatywne przepisy
Emincé de veau à la normande
35 Min
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40min
Cuisse de dinde à la moutarde
1h
Welsh rarebit
30min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Paupiettes de veau en sauce, champignons et légumes
1h
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30min
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1h 10min
Carbonade flamande
1h 45min
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min