Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de maroilles, sans la croûte, en morceaux
- 110 g d'oignon, coupé en 4
- 1 endive, coupée en 4
- 180 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- ½ cube de bouillon de volaille
- 500 g d'escalopes de poulet (4)
- 4 endives
- 40 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 343 kcal / 1443 kJ / 343 kcal
- Białko
- 43 g / 43 g
- Węglowodany
- 9 g / 9 g
- Tłuszcz
- 11 g / 11 g
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre au fromage et restes de viande
50min
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40min
Filet de poulet sauce poulette
20min
Tarte au libouli
2u. 45min
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1h 10min
Saucisses de Toulouse aux oignons
1u. 20min
Emincé de dinde, haricots plats et chorizo
45 min
Velouté d'endive
35min
Porc Orloff sauce moutarde et petits légumes
2sa 35 dk
Flamiche aux chicons et maroilles
2u.
Welsh rarebit
30min
Carbonade flamande
1u. 45min