Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, mou
La garniture
- 300 g d'endives (chicons)
- 400 g d'eau
- 360 g de maroilles
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2912.8 kJ / 695.8 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palets de dame
1h 30 min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 min
Soupe de tomate aux vermicelles
30 min
Ficelles picardes
2 godz.
Soupe de laitue
35min
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35min
Poulet aux endives à la crème de maroilles
30 min
Welsh rarebit
30 min
Gaufrettes à la vanille
1h 5min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min
Carbonade flamande
1 godz. 45 min