Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL dunkle Sojasauce
- 1 EL Wasser
- ½ EL Reisessig
- ½ EL Sesamöl
- 1 Frühlingszwiebel, in dünnen Ringen (5 mm)
- 1 TL Zucker
- 1 TL Sesam, geröstet
- 1 Prise Chiliflocken
Pajeon
- 2 Eier, verquirlt
- 1 - 2 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 90 g Mehl
- 2 EL Speisestärke
- ½ TL Salz
- 180 g Wasser
- Öl zum Braten
- 10 Frühlingszwiebeln, längs halbiert, in Stücken (5 cm)
- 250 g Garnelen, roh, geschält
- 1 rote Chilischote, frisch, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2568 kJ / 612 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Meeresfrüchte Korma
40min
Stubenküken mit Dattel-Couscous
1h 20min
Meeresfrüchte Korma
40min
Asiatische Mini-Wraps
30 min
Jiaozi
1h 30min
Reisnudelbowl mit Schmorfleisch
2 Std.
Lamm Keema mit Erbsen
1 godz.
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1sa 10 dk
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1h 40min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1 godz.
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10min