Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut, ohne Gräten, in dicken Stücken (à ca. 120 g)
- 1 ¼ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 50 g Pflanzenöl und etwas mehr zum Braten
- 1 TL Fenchelsamen
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 170 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Garam Masala (siehe Tipp)
- Pflanzenöl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meeresfrüchte Korma
40 min
Kerala Fisch Curry
30min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Lamm Rogan Josh
1h 45 min
Chicken-Mushroom Balti
50min
Orientalischer Lammeintopf
1h 10min
Garnelen Bhuna
30min
Lamm Keema mit Erbsen
1 godz.
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min