Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce

Parmesan-Tarte mit roher Tomatensauce

4.6 45 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Parmesan in Stücken
    130 g
  • Mehl
    200 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Wasser kalt
    20 g
  • Rosmarin
    1 ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paniermehl zum Ausstreuen
Belag
  • Oliven, schwarz, entsteint
    60 g
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Eier
    3
  • Crème fraîche
    200 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Cayenne-Pfeffer
    1 Msp.
Tomaten-Oliven-Sauce
  • Pinienkerne
    40 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Oliven, schwarz, entsteint
    40 g
  • Basilikum abgezupft
    1 Bund
  • Tomaten reif, gehäutet, geviertelt (große geachtelt)
    400 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Tomatenmark
    2 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    ¼ TL
  • Harissa
    ½ - 1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 13 g
Kalorie 1769 kJ / 423 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...