Soupe de champignons marrons-bacon

Soupe de champignons marrons-bacon

4.8 519 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'échalotes pelées et coupées en quatre
  • 20 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 400 g de champignons de Paris frais coupés en deux ou quatre
  • 200 g de marrons entiers, épluchés, en conserve cuits (en bocal ou sous vide),
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 600 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 c. à soupe de mascarpone
  • 8 tranches de bacon coupées en lamelles
  • 4 c. à café de crème fraîche épaisse
  • 2 brins de persil frais ciselés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 250 kcal / 1046 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...