
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tige de citronnelle fraîche pied dur retiré, coupée en tronçons de 2 cm
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 20 g d'huile de coco hydrogénée
- 1 c. à café de curry en poudre rouge, thaï
- 800 g de courges d'hiver (butternut, potimarron, potiron), coupées en dés de 2 cm
- 200 g de patate douce coupée en cubes de 2 cm
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 200 g de lait de coco
- 2 brins de coriandre fraîche équeutés
- le jus d'un citron vert
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 129 kcal / 532 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g