Urządzenia i Akcesoria
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
Pstrągi pieczone w soli
-
3 jajka
-
½ cytryn ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
2 pstrągi tęczowe, świeże, oczyszczone (ok. 320 g każdy)
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1000 g soli
-
30 g wody
Sos musztardowy i warzywa na parze
-
90 g oleju rzepakowego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g białego wina, wytrawnego
-
20 g musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
10 g musztardy francuskiej
-
500 g wody
-
300 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w słupki o grubości 1 cm
-
150 g cukinii pokrojonej w słupki o grubości ok. 1,5 cm
-
200 g różyczek brokułu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 2 porcje
Białko
158.6 g
Kalorie
9106.3 kJ /
2175 kcal
Tłuszcz
131.5 g
Błonnik
17.5 g
Węglowodany
93.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min