Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 crabes cuits
- 100 g de pain dur, en petits morceaux
- 200 g de lait
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de coriandre fraîche, effeuillé
- ½ bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- ½ bouquet d'aneth frais, équeuté
- 3 gousses d'ail
- 40 g d'échalotes
- 30 g d'huile d'olive
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1994.8 kJ / 477 kcal
- Białko
- 38.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 736.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de poulpe sous-vide
8u.
Makis bretons au saumon fumé, salade d'agrumes
1h 45min
Bars en croûte feuilletée
3 Std.
Bûche de la mer
13h
Tartelette boudin-pomme façon tartelette au chocolat
1h 45min
Daurade à l'ail
40min
Tempura de calamars
40min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 Std.
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50min
Ragoût de poisson aux épices
1h 45min
Calamars farcis comme en Algarve
1 godz. 10 min
Sauce américaine
55 min