Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 crabes cuits
- 100 g de pain dur, en petits morceaux
- 200 g de lait
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de coriandre fraîche, effeuillé
- ½ bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- ½ bouquet d'aneth frais, équeuté
- 3 gousses d'ail
- 40 g d'échalotes
- 30 g d'huile d'olive
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1994.8 kJ / 477 kcal
- Białko
- 38.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 736.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût des Caraïbes et sa timbale de riz
9u. 15min
Raviolis de crevettes
50 dk
Bisque de homard au paprika
1h 20min
Royale de moules marinières au muscadet - Eric Guérin
3h 20min
Acras de morue
13hod.
Crabes farcis
1h 15min
Langouste au combava
55 dk
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35min
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Féroce d'avocat
30 Min
Sauce chien
10 Min
Acras de morue
24h