
Urządzenia i Akcesoria
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcji
Składniki
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
50 g trawy cytrynowej, świeżej
-
15 g korzenia galangalu, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g tajskiego sosu chili
-
1000 g wody
-
8 liści limonki Kaffir, suszonych
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g filetów rybnych (np. dorsz, leszcz), pokrojonych na kawałki
-
120 g boczniaków, świeżych przekrojonych na pół
-
20 g cukru palmowego
-
100 g małżów, świeżych oczyszczonych
-
250 g krewetek, surowych, średnich, obranych
-
20 g sosu rybnego
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
3 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone w 1 cm kawałki
-
3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231 kcal /
968 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Pad thai
45 min