Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 250 g wody
- 80 g płatków owsianych
- 60 g mąki pszennej chlebowej, typ 750
- 30 g oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 354 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaroniki migdałowe
35min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1h 40min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2h 20min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1h 30min
Mąka orkiszowa
5min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11 Std. 20 Min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 Std. 20 Min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50min
Ciasteczka amaretti
1h 10min
Chrupkie pieczywo
40 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1h 10min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min