Urządzenia i Akcesoria
Sorbet gruszkowy z goździkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
4 porcje
Składniki
-
80 g cukru
-
5 goździków
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
600 g gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
100 g wody
-
20 g rumu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
735.8 kJ /
175.8 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z pokrzyw
40 min
Jogurtowe lody śliwkowe z cynamonem
20 min
Lody brzoskwiniowo-migdałowe
8 godz. 10 min
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
10 min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Cukier miętowy
40 min
Sorbet bazyliowy
10 min
Sorbet bananowy z wiśniami
6 godz. 10 min
Fondue z masła orzechowego z owocami
20 min
Sorbet jagodowy z miętą
30 min