Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- 20 g Wermut, trocken
- 800 g Gemüsebrühe, flüssig
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
-
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 8 Scheiben Baguette
- Olivenöl zum Beträufeln
- 250 g Endiviensalat, in feinen Streifen
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 1 EL Zitronensaft
- 80 g Ziegenfrischkäse
- 20 g Honig, flüssig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 834 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangoldcremesuppe
30 min
Veltliner Kraut mit Trauben
1h 45min
Steinbutt auf Chablis-Gemüse mit Estragonsauce und Sahne-Porree-Kartoffeln
1 godz.
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1 godz.
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50 min
Chicorée-Kartoffel-Suppe
45min
Wirsing-Käse-Suppe
45min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Brokkolistrunksuppe mit Kaffee-Crackern
35 min