Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- 20 g Wermut, trocken
- 800 g Gemüsebrühe, flüssig
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
-
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 8 Scheiben Baguette
- Olivenöl zum Beträufeln
- 250 g Endiviensalat, in feinen Streifen
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 1 EL Zitronensaft
- 80 g Ziegenfrischkäse
- 20 g Honig, flüssig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 834 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebelsoufflé
1 godz.
Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter
2h
Norddeutsche Pfannkuchen
45 min
Wurzelgemüse mit Krenhollandaise
55 min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1 godz.
Sauerkrauteintopf mit Pastinake
45 min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35min
Sauce mit rotem Radicchio
25 min
Chicorée mit Schinken, Reis und Zitronensauce
50 min