Urządzenia i Akcesoria
Pfeffermakrelen-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln in Stücken400 g
-
Porree 150 g in groben Stücken, 150 g in Ringen (5 mm)300 g
-
Butter50 g
-
Weißwein80 g
-
Fischfond800 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer6 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Makrelen, geräuchert (Pfeffermakrelen)200 g
-
Sahne200 g
-
körniger Senf3 TL
-
Dill abgezupft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2141 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 min
Exotische Spitzkohlsuppe
30 min
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50 min
Erbsen-Krabben-Suppe
35 min
Norddeutsche Pfannkuchen
45 min
Gurken mit Lachsfüllung
45 min
Asturische Fischsuppe
35 min
Reh-Dumplings mit Pak Choi
1 godz.
Mallorquinische Fischsuppe
35 min
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40 min
Spanischer Bohnentopf
1 godz. 10 min
Forellencremesuppe
40 min