Urządzenia i Akcesoria
Pfeffermakrelen-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln in Stücken400 g
-
Porree 150 g in groben Stücken, 150 g in Ringen (5 mm)300 g
-
Butter50 g
-
Weißwein80 g
-
Fischfond800 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer6 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Makrelen, geräuchert (Pfeffermakrelen)200 g
-
Sahne200 g
-
körniger Senf3 TL
-
Dill abgezupft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2141 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kalbsleber venezianisch
40 min
Grüne Kartoffelsuppe mit Lachs
30 min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 min
Fischcurry
45 min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 min
Edelfischragout
35 min
Forellencremesuppe
40 min
Fisch-Minestrone
50 min
Lachscremesuppe
20 min