Urządzenia i Akcesoria
Pfeffermakrelen-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln in Stücken400 g
-
Porree 150 g in groben Stücken, 150 g in Ringen (5 mm)300 g
-
Butter50 g
-
Weißwein80 g
-
Fischfond800 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer6 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Makrelen, geräuchert (Pfeffermakrelen)200 g
-
Sahne200 g
-
körniger Senf3 TL
-
Dill abgezupft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2141 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Fischcurry
45 min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Mu-Err-Butter mit Sesam und Szechuan-Pfeffer
3 godz. 30 min
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1 godz.
Fischeintopf mit Koriander
45 min
Forellencremesuppe
40 min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 min
Fisch-Gemüse-Suppe
40 min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 min