Pfeffermakrelen-Suppe

Pfeffermakrelen-Suppe

4.2 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln in Stücken
    400 g
  • Porree 150 g in groben Stücken, 150 g in Ringen (5 mm)
    300 g
  • Butter
    50 g
  • Weißwein
    80 g
  • Fischfond
    800 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Makrelen, geräuchert (Pfeffermakrelen)
    200 g
  • Sahne
    200 g
  • körniger Senf
    3 TL
  • Dill abgezupft
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 510 kcal / 2141 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...