Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Kerbel, abgezupft
- 10 Radieschen, halbiert
- 2 Äpfel, in Stücken
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 100 g Gewürzgurken, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 EL Zitronensaft
- 30 g Milch
- 250 g Saure Sahne
- 500 g Wasser
- 800 g Drillinge, mit Schale
- 8 Matjesfilets
- 4 Stängel Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2935 kJ / 699 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelragout
50min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1 godz. 50 min
Matjesfilets in Rotweinsud
12h
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40 min
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Pochierter Porree mit Senf-Vinaigrette
45min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Gebeizte Forelle mit Kartoffel-Sellerie-Stampf
4 Std.
Kartoffel-Rosenkohl-Stampf
40 min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 min
Heringsstipp mit Drillingen
1 Std.