Couscous di cavolfiore (vegan)

Couscous di cavolfiore (vegan)

3.4 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porzioni

Składniki

  • peperone giallo pulito e a pezzi (2-3 cm)
    1
  • peperone rosso pulito e a pezzi (2-3 cm)
    1
  • datteri denocciolati a metà
    12
  • cipolla rossa a metà
    1
  • di menta fresca le foglioline lavate + q.b.
    6 rametti
  • di cimette di cavolfiore
    800 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di aceto di vino bianco
    50 g
  • limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
    ½
  • di cannella in polvere
    1 pizzico
  • di peperoncino rosso secco
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • cipollotto a fettine
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 146 kcal / 611 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...