Couscous di cavolfiore (vegan)

Couscous di cavolfiore (vegan)

3.4 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porzioni

Składniki

  • 1 peperone giallo pulito e a pezzi (2-3 cm)
  • 1 peperone rosso pulito e a pezzi (2-3 cm)
  • 12 datteri denocciolati a metà
  • 1 cipolla rossa a metà
  • 6 rametti di menta fresca le foglioline lavate + q.b.
  • 800 g di cimette di cavolfiore
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di aceto di vino bianco
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di peperoncino rosso secco
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cipollotto a fettine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 146 kcal / 611 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...