![Couscous di cavolfiore (vegan) Couscous di cavolfiore (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7FE5B8BC-27EF-440F-928C-0E41BD52EB2C/Derivates/2a456db4-c0ac-43ad-815b-8f96dba37b6a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperone giallo, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 12 datteri denocciolati a metà
- 1 cipolla rossa a metà
- 6 rametti di menta fresca, le foglioline lavate + q.b.
- 800 g di cimette di cavolfiore
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di aceto di vino bianco
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 pizzico di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cipollotto a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di cavolo rosso, pere e coriandolo
20 min
Contorno di cavolo riccio al cocco
25 Min
Patate speziate
1 Std. 15 Min
Marinatura all'aceto di mele
15 Min
Broccoli in salsa di ceci
40 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Bulgur alle verdure e menta
35min
Eggah con caponata
50 Min
Caponata di mele
50 Min
Cous cous di cavolfiore
20 min
Cous cous di cavolfiore e verdure raw
20 min
Salsa di melanzane Bhurta
35min