Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di acqua
- 10 g di sale
- 1 - 1 ½ cucchiaino di curry in polvere
- 320 g di orzo perlato
- 16 code di gambero sgusciate e pulite
- 200 g di ceci lessi in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Cous cous di verdure e gamberi
45min
Insalata di farro e vongole in vasetto
1 Std.
Farrotto integrale alle verdure
50min
Orzo e pesce in insalata
1 Std. 15 Min
Insalata di mare con orzo perlato
1h 35 min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 Min
Quattro cereali con salmone affumicato e limone
40 min
Insalata di farro con ravanelli e rucola
40 min
Insalata di orzo con fave, pecorino e anacardi
1h 35 min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45min
Caesar salad di tonno
35 min
Farro con seppie e verdure
35 min