Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
TM6 TM5

Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem

4.7 ( 152 oceny )

Składniki

  • 200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 170 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • ½ łyżki cukru
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g mąki orkiszowej lub innej mąki pełnoziarnistej
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • ½ łyżki soli
  • 150 g sera żółtego np. gouda, pokrojonego na kawałki
  • 50 g czarnych oliwek, bez pestek

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
219 kcal / 914.8 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
24.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
405 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy