![Ciasto migdałowe z Santiago Ciasto migdałowe z Santiago](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2fb7942-59ab-4e5f-a815-3c8400e2b992/Derivates/3d4abbb6-0976-4421-8893-0181ad410cb1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru (patrz wskazówka)
- 15 - 20 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 4 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 950.1 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 Std.
Rożki kokosowo-migdałowe
1 Std. 20 Min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 Min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 Min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 Std. 35 Min
Ciasto z serem ricotta
1 Std. 20 Min
Makaroniki migdałowe
35min
Florentynki
2 Std.
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h