Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru (patrz wskazówka)
- 15 - 20 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 4 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 950.1 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie z tahini
45 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Makaroniki migdałowe
35 Min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto z serem ricotta
1h 20 min
Cytrynowe tiramisu
6 Std. 25 Min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min