
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 170 g cebuli przekrojonej na pół
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta czarnego pieprzu, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 szczypta cukru
- 400 g wody
- 300 g makaronu, suchego, typu penne lub innego krótkiego
- 150 g sera ementaler tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 770.4 kcal / 3223.1 kJ
- Białko
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Węglowodany
- 75.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Sód
- 707.2 mg