Urządzenia i Akcesoria
Makaron po bolońsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
150 - 170 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 szczypta cukru
-
400 g wody
-
300 g makaronu, suchego, typu penne lub innego krótkiego
-
150 g sera ementaler tartego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
707.2 mg
Białko
33.6 g
Kalorie
3223.1 kJ /
770.4 kcal
Tłuszcz
38.2 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Węglowodany
75.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Zapiekanka makaronowa à la cordon bleu
50 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Makaron à la bolognese
30 min
Pastisio
1 godz. 10 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 godz. 15 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Lasagne bolońska
2 godz. 30 min