Makaron po bolońsku
TM6 TM5

Makaron po bolońsku

4.6 (338 ocen)

Składniki

  • 150 - 170 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 45 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta czarnego pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 szczypta cukru
  • 400 g wody
  • 300 g makaronu, suchego, typu penne lub innego krótkiego
  • 150 g sera ementaler, tartego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3223.1 kJ / 770.4 kcal
Białko
33.6 g
Węglowodany
75.2 g
Tłuszcz
38.2 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Błonnik
6.2 g
Sód
707.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy