Makaron po bolońsku

Makaron po bolońsku

4.6 359 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 150 - 170 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 szczypta cukru
  • 400 g wody
  • 300 g makaronu, suchego, typu penne lub innego krótkiego
  • 150 g sera ementaler tartego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 770.4 kcal / 3223.1 kJ
Białko 33.6 g
Tłuszcz 38.2 g
Węglowodany 75.2 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 21.6 g
Sód 707.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...