
Urządzenia i Akcesoria
Makaron po bolońsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
150 - 170 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
45 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
250 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 szczypta cukru
-
400 g wody
-
300 g makaronu, suchego, typu penne lub innego krótkiego
-
150 g sera ementaler tartego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
770.4 kcal /
3223.1 kJ
Białko
33.6 g
Tłuszcz
38.2 g
Węglowodany
75.2 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
21.6 g
Sód
707.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska