Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à strudel
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf (60 g)
- 50 g d'huile de tournesol
- 120 g d'eau tiède
- 1 c. à café de vinaigre de vin blanc
- ½ c. à café de sel
La garniture aux pommes
- 160 g de beurre
- 150 g de chapelure
- 100 g de noisettes
- 750 g de pommes, coupées en quartiers et épépinées
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 20 g de jus de citron
- 20 g de rhum
- 80 g de raisins secs
- 100 g de sucre en poudre
Le montage du strudel
- farine
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2252 kJ / 538 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35 Min
Biscuit coco-canneberge
20min
Kouglof alsacien
4 godz. 20 min
Pâte brisée sucrée
1h 50min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Vanille Kipferl
35 Min
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 godz. 15 min
Spritzbredele
25 min
Strudel minute aux pommes et aux noix
40min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kougelhopf
2h 55min