Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de lait
- 5 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de moutarde à l'ancienne
- 2 c. à soupe de moutarde forte
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 555 g
- Kalorie
- 4957 kJ / 1186 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 102 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sorbet citron
8 Std. 30 Min
Sorbet aux 3 agrumes
1 Std. 35 Min
Sabayon anisé
15min
Glace à l'estragon
12h
Boisson au persil
10 min
Glace à la menthe
3h 20min
Glace au fenouil
12h
Glace au coco
4h
Glace au yaourt et à la menthe
12 Std. 20 Min
Glace au yaourt, miel et pignon
12h 15min
Blanc-manger coco-citron vert
3 godz. 15 min
Glace menthe-chocolat
12h