Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 100 g d'amandes décortiquées, et une grande quantité d'eau froide
Le jour même
- 1030 g d'eau
- 80 g de sucre roux
- 160 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 40 g de poudre d'amande
- 30 g de sucre en poudre
- 25 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756.8 kJ / 422 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée sans œuf
1h 45 min
Entremets chocolat noisette
2h 30min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25min
Cheesecake au tofu soyeux
4h
Riz au lait amande-verveine
1 godz. 30 min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1 Std. 50 Min
Pannacotta pamplemousse-coco
3h 25min
Crèmes lait d'amande-pistache, compotée d'abricots et sablés
3 Std. 30 Min
Crème au lait de coco
15min
Pannacotta coco-kiwi
3h
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2h 10 min.
Semoule au lait d'amande
2h 15min