Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de sucre en poudre
- 270 g d'eau
- 6 c. à soupe huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 500 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café rase de sel
- 1000 g de raisins noirs sans pépins, coupés en deux
- 1 c. à café de graines d'anis vert
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelée de coing et pâte de fruits
72h
Minipanettoni
2h 30min
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Punch de Noël
20min
Poires duchesse
12h 25min
Gnocchi aux orties
1h 15min
Chutney à la cerise
50min
Milla de potiron
1h 10min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Gâteau aux groseilles à maquereau
55min
Brioche au potiron
3u. 45min
Gelée de framboise
6u.