Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre doux, pour le moule
- 60 g de farine de blé
- 160 g de sucre en poudre
- 125 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de beurre doux, clarifié
- 200 g de canneberges fraîches ou surgelées
- 1 c. à soupe de liqueur d'amande, type amaretto
- 80 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1680.4 kJ / 389.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Muffin framboise-pistache
55min
Rochers coco-chocolat
20min
Carrés tendres fraise-rhubarbe
4 godz.
Fridge cake de Noël
3 godz. 15 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1 godz. 15 min
Muffins aux canneberges
30 min
Ginger nuts
1 godz.
Muffins pomme butternut
1h 25min
Financiers minute miel et framboises
35min
Financiers pralinés
35min
Crumble aux fruits rouges et flocons d'avoine
45 min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 godz. 15 min