Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de lait
- 100 g de beurre, coupé en petits dés
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 550 g de farine de blé, et 30 g pour le plan de travail
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café rase de sel
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- 150 g de caramel liquide, maison (voir recette en "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1499 kJ / 357 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Pains au maïs
3h 20 min
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Chausson aux pommes
1 godz. 30 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain de mie
3h 20 min
Brioche à la fleur d'oranger
5 Std.
Brioche parisienne
24h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
La brioche familiale
5 Std.
Beignets au four
2 godz.