Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de sucre en poudre
- 8 feuilles de menthe fraîche
- 125 g de lait
- 1 c. à café de colorant alimentaire vert
- 3 traits d'arôme naturel de menthe
- 3 jaunes d'œufs
- 125 g de crème liquide, 35% m.g.
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 15 g d'huile de pépins de raisin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240 kJ / 298 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cœurs sablés rose
40min
Sucre glace
5min
Chocolat chaud
10min
Truffes chocolat-noisette
12 godz.
Dessert : pomme d'amour
6 Std.
Chocolat chaud
10min
Sucre au romarin
5min
Sablés d'antan
1h 30min
Pavés chocolat et mendiants
20min
Pain d'épices surprise
24h
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Glaçage miroir au chocolat noir
12 godz.