Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1000 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale - 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 100 g di cipolle a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 800 g di trippa precotta a listarelle (2 cm), tipo foiolo
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 31.9 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Trippa in rosso con patate
1 godz. 30 min
Trippa alla romana
2h
Fegato alla veneziana
35 min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10min
Trippa alla parmigiana
1 Std. 20 Min
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Lampredotto
1 Std. 20 Min
Trippa alla trasteverina
45min
Trippa in umido
1h 10min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Paté di fegatini
30 Min