![Patate ripiene su cipolle caramellate Patate ripiene su cipolle caramellate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC60D2EB-1D44-4400-9C2D-25A4C493C81D/Derivates/C2400241-B1D1-4F54-BAF6-79D11A9143AD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate
- 700 g di cipolle, in quarti
- 70 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acqua
- 4 patate, (circa 220 g l'una), a metà nel senso della lunghezza
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
-
30
g di caramello liquido
lub 30 g di zucchero grezzo di canna - 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
Ripieno
- 50 g di cipolla dorata
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carne trita mista
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 30 g di vino bianco
-
50
g di Emmental grattugiato
lub 50 g di Cheddar grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2585 kJ / 617 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclair ai gamberetti saporiti
1h 20min
Patate con salsa allo yogurt
45 Min
Cipolle ripiene al prosciutto
1 Std.
Patate novelle ripiene
1 Std. 5 Min
Pollo alla tapenade con purè di patate e cipolle caramellate
2h 50 min
Maiale in agrodolce
45 Min
Cuori di lattuga con peperoni caramellati e pollo
45 Min
Fagottini di melanzane
1 Std. 45 Min
Contorno di funghi cremosi
35 Min
Peperoni ripieni di carne
1h 20min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Purè di patate e bacon al curry
40 Min