Wersje kompatybilne
Zucca con condimento di guanciale al balsamico a Cottura Lenta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di polpa di zucca a pezzi (1x3x6 cm)
- 1200 g di acqua
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 5 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di guanciale a listarelle
- 20 g di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 756.5 kJ / 180.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagiolini insaporiti
25 min
Spinaci al burro
30 min
Carciofi stufati
30 min
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
1 godz.
Zucca sottovuoto con pinoli e uvetta
45min
Contorno di broccoli al cocco
40min
Salsiccia, patate e broccoli sottovuoto
3 Std. 55 Min
Zucca al curry
45min
Panna montata al frutto della passione
5min
Panna montata all'aneto
5min
Finocchi al gratin vegan (di Rubina Rovini)
40min
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 min