![Riso con polpo Riso con polpo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5F997D8F-5B76-4838-A1A8-2E2D801E9CAA/Derivates/07D95329-E13F-4B18-9131-4544AD29B7AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pomodori a pezzi
- 40 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio
-
600
g di polpo fresco pulito, a pezzi
lub 600 g di polpo surgelato a pezzi - 100 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1000 g di brodo di pesce
- 1 - 2 peperoncini piccanti rossi (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di riso a chicco corto
- 1 carciofo, pulito e a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 597 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai frutti di mare
45 min
Risotto ai frutti di mare (Bimby Friend)
1 godz.
Riso calamari e piselli
40 min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 min
Riso integrale al tonno e carciofi
40 min
Risotto alle cozze
1h 5 min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5 min
Risotto con gamberi e fiori di zucca al profumo di tartufo
50min
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Risotto al nero di calamari
40 min
Risotto gamberi e carciofi
30 min