Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
140
g herbatników maślanych
lub 140 g herbatników maślanych, karmelowych - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
50
g borówek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
lub 50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 350 g twarogu sernikowego, z wiaderka, pokrojonego na kawałki
- 120 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 100 g brązowego cukru
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 jajko
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Masa śmietankowa
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 25 g brązowego cukru
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 60 g cukru wanilinowego - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50
g borówek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
lub 50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1279.8 kJ / 305.7 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4h 30min
Sernik truskawkowy na zimno
8h 30min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 Std. 15 Min
Sernikobrownie z malinami
6 Std. 40 Min
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Sernik gianduia
11 Std.
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8h 30min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 Std.