Urządzenia i Akcesoria
Sernik walentynkowy z borówkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Spód
-
70 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
140 g herbatników maślanych, karmelowych140 g herbatników maślanych
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
350 g twarogu sernikowego, z wiaderka pokrojonego na kawałki
-
120 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
100 g brązowego cukru
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 jajko
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Masa śmietankowa
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g brązowego cukru
-
60 g cukru wanilinowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
6.4 g
Kalorie
1279.8 kJ /
305.7 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8 godz. 30 min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min