
Urządzenia i Akcesoria
Sernik walentynkowy z borówkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Spód
-
70 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
140 g herbatników maślanych
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
50 g borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
350 g twarogu sernikowego, z wiaderka pokrojonego na kawałki
-
120 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
100 g brązowego cukru
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 jajko
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Masa śmietankowa
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g brązowego cukru
-
30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
305.7 kcal /
1279.8 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska