Sernik walentynkowy z borówkami

Sernik walentynkowy z borówkami

4.7 469 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

Spód
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 140 g herbatników maślanych
    140 g herbatników maślanych, karmelowych
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
  • 50 g borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
    50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 350 g twarogu sernikowego, z wiaderka pokrojonego na kawałki
  • 120 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • 100 g brązowego cukru
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 jajko
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Masa śmietankowa
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 25 g brązowego cukru
  • 30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    60 g cukru wanilinowego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 50 g borówek, mrożonych uprzednio rozmrożonych
    50 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 305.7 kcal / 1279.8 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...