Urządzenia i Akcesoria
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Kluski jaglano-serowe
-
woda osolona, do gotowania klusek
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
120 g mąki jaglanej (patrz wskazówka), plus 1-2 łyżki (opcjonalnie) i dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
90 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g cukru
-
20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Sos truskawkowy
-
200 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych200 g truskawek, świeżych
-
90 g banana, dojrzałego (1 szt.), pokrojonego na kawałki
-
śmietana, 12% tłuszczu ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
272.8 mg
Białko
26.3 g
Kalorie
1553.3 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
47.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym
40 min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Gofry owsiane
45 min
Naleśniki jabłkowe
30 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min