Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym

Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym

3.7 417 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

Kluski jaglano-serowe
  • woda osolona, do gotowania klusek
  • 500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 120 g mąki jaglanej (patrz wskazówka), plus 1-2 łyżki (opcjonalnie) i dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 90 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 g cukru
  • 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 1 szczypta soli
Sos truskawkowy
  • 200 g truskawek, świeżych
    200 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 90 g banana, dojrzałego (1 szt.), pokrojonego na kawałki
  • śmietana, 12% tłuszczu ilość do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 272.8 mg
Białko 26.3 g
Kalorie 1553.3 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 47.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...